Zuinig en duurzaam printen

Wil je op papier en inkt besparen? In dit artikel zullen we enkele tips geven hoe je zuinig en duurzaam kan printen. Met deze handige tips kun je al gauw flink wat euro’s besparen en dat niet alleen! Het is ook nog eens goed voor het milieu. Een echte win-win situatie dus.

Tip 1: Dubbelzijdig printen.
Op deze manier bespaar je enorm veel op jouw papierverbruik. Waarom zou je twee losse pagina’s gebruiken als het ook op een blaadje kan uitprinten? Veel printers hebben deze functie om dubbelzijdig af te drukken, zodat dit automatisch gebeurt. Maak hier dan ook zeker gebruik van. Kies je ook voor duurzaam papier dat kan je herkennen aan het FSC- of PEFC-keurmerk.

Tip 2: De instellingen van de printer.
Om minder inkt te gebruiken bij de afdrukken kun je de instellingen op ‘’concept’’ of ‘’ snel printen’’ zetten. Dit zorgt ervoor dat de printer tot wel 50% minder inkt verbruikt tijdens de opdrachten. Let wel op, de kwaliteit aangezien dit zou gaan afnemen. Maar je kan ook nog altijd in grijswaarden afdrukken. Zwarte inkt is tenslotte goedkoper dan de kleuren toners.

Tip 3 : Onnodig Printen.
Ga met pasjes of pincodes werken. Hiermee zorg je ervoor dat je pas kunt afdrukken als je de pas hebt gescand of de code op de machine hebt ingevoerd. Zo voorkom je dat je overbodige prints en halve boekwerken bij het oud papier moet neergooien. Een andere manier om te besparen is door PDF’s te gebruiken. Dit bestandstype is te gebruiken op alle apparaten dus ideaal voor onderweg. Installeer een virtuele printer die bestanden eenvoudig omzet naar PDF bestanden.

Tip 4: Gebruik van cartridges.
Waar je veel mee kunt winnen is het optimaal gebruik maken van je cartridges. Vervang deze niet
zodra je een melding op jouw machine krijgt. Als de kwaliteit van de prints zichtbaar minder
beginnen te worden dan kun je ze het beste vervangen. Je hebt dan nog zeker een aantal prints
maken nadat je de melding hebt ontvangen.

Maar wist je zelfs dat je met lettertypes het inktverbruik kan verminderen? Zo verbruik je met Calibri maar liefst 23% minder inkt dan dat je met Arial zou werken. Maar als je nog meer wilt besparen gebruik dan Times New Roman, hiermee bespaar je maar liefst 27% Doen jullie al mee aan het duurzaam printen? Zo niet, probeer het eens!

Meer informatie over printen of heeft u andere vragen ?

Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.