Irritaties bij printproblemen

Iedereen kent de situatie dat je vlak voor een belangrijke vergadering een rapport wilt printen, maar dat deze bij de tweede pagina vastloopt in machine. Vaak rest er in dat geval niets anders dan hulp inroepen om het printerprobleem op te lossen.

Voordat u de machine aan diggelen slaat, is het verstandig om een keer diep adem te halen en dit artikel in herinnering te roepen! Met klein beetje geduld en concentratie, kunt u het probleem waarschijnlijk oplossen en voorkomen dat u in de toekomst in de steek gelaten wordt.

ineo+ 258 location

Dit probleem treedt op als er iets misgaat met de papiertoevoer. Soms wordt het probleem door de printer genegeerd en gaat de machine net zolang door tot er een verkreukelde bal papier in de uitvoerbak ontstaat. In andere gevallen stopt de printer halverwege en zit het vastgelopen stuk papier muurvast ergens in de machine. Bij de meeste vast lopers gaat er op de printer een lampje branden, wat voor u een teken kan zijn om hulp te schreeuwen. Verstandige mensen lokaliseren waar de blokkade optreedt en proberen deze op te heffen. Als u printer zelf advies geeft, is het raadzaam dit op te volgen. Dit zijn de logische stappen om het probleem op te lossen.

  1. Printer uitzetten

    Als u binnenin de printer iets gaat doet dan is het zelfstandig om de printer uit te zetten. Het uitzetten van een printer is noodzakelijk omdat u niet geëlektrocuteerd wilt worden of in aanraking komen met bewegende onderdelen. Bij een laserprinter is de hitte genererende fuser een aanvullend risico. Als u bij een laserprinter last van vastlopend papier hebt, wacht dan 5 a 10 minuten voordat u aan de gang gaat.

  1. Invoerlade

    Als het niet duidelijk is welk onderdeel het papier blokkeert, begin dan met het openen van de invoerlade en volg het pad van het papier richting uitvoerlade. zet ieder deurtje open.

  1. Uittrekken

    Kijk waar het papier vastzit en trek het krachtig, maar behendig en traag uit de machine. Trek indien mogelijk richting de kant waar het papier normaal op zou moeten gaan. Haal het papier niet achterwaarts  uit de machine, want hiermee kun je de mechanische onderdelen beschadigen. Zorg ervoor dat u echt alle papierresten verwijdert. Ieder propje kan voor een nieuwe stremming zorgen. Als u onverhoopt iets in de printer hoort knakken of ziet afbreken, stop dan en bel of mail de ASI helpdesk.

b>Hoe voorkomt u dit probleem
Net als in de meeste relaties voorkomt goede communicatie en een wederzijds respect een hoop problemen. Zorg ervoor dat u in de papierlade slechts een soort papier legt dat niet te dik is of van een kwaliteit die niet compatibel is met wat de printer eigenlijk nodig heeft. Leg daarnaast niet teveel papier in de printer en plaats het op de juiste manier, eventueel gebruikmakend van de bewegende schotjes in de lade (s).