Functionaliteiten Printer

Naast het vinden van de juiste printer, zijn er nog functionaliteiten waar u op moet letten.

Een van de meest belangrijke functies is de ondersteuning voor mobiel printen. Met deze functie kunt u vanuit een app op uw smartphone of tablet afdrukken. Zo hebben onder andere Konica Minolta en Xerox een app die afdrukken op hun printers mogelijk maakt. Er zijn ook printers met Air print ondersteuning, hiermee kunt u makkelijk afdrukken vanaf uw Apple Producten. Ook Google Cloud printing geeft u de mogelijkheid om via de smartphone te kunnen printen. Hoewel het al veel voorkomt is de mogelijkheid om mobiel te printen nog niet standaard. Wanneer u hier graag gebruik van wilt maken, dan moet u bij aanschaf goed op letten of de printer deze functionaliteit aanbiedt.

E-mail

Er zijn printers die e-mail ondersteunen. Met de ondersteuning kunt u de documenten inscannen en versturen zonder tussenkomt van een PC of laptop. Of dit in de praktijk ook vaak gebruikt zal worden is uiteraard de vraag…..

Online opslaan

Een andere functionaliteit die u steeds vaker tegenkomt is de mogelijkheid om documenten rechtstreeks vanaf u printer in te scannen en online op te slaan. De printer moet hiervoor ondersteuning bieden voor bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive, OneDrive of Evernote. Een groot voordeel hiervan is dat u snel documenten kunt inscannen en dat deze daarna toegankelijk zijn vanaf elk apparaat dat toegang heeft tot deze online opslag.

Social media

Een aantal prtinters bieden ook de mogelijkheid om een foto of document in te scannen en deze daarna direct te plaatsen op social media. de printer moet hiervoor ondersteuning bieden aan bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

Media cardreader

Veel printers hebben tegenwoordig en cardreader ingebouwd. Hiermee kunt u foto’s van de SD-kaart uit uw fotocamera rechtstreeks afdrukken zonder tussenkomst van een PC of laptop.

Automatische documentinvoer

Een automatische documentinvoer maakt het mogelijk om meerdere pagina’s te kopiëren of scannen. U plaats de documenten in de ‘’Automatic Document Feeder’’ en laat de rest over aan de printer. Een mooie tijdbesparende optie wanneer u veel kopieert of scant.

De lijst met Functionaliteiten kan eindeloos zijn. Wij vermelde hierboven slechts enkele.